Menu
Stackyard main
Stackyard ext1

Awards

  • Winner: Ideal Show Blue ribbon Awards Home of the year
  • RIBA Home of the year Longlist
  • RIBA East Sustainability Award 2015
  • RIBA East Regional Award 2015

Stackyard, Suffolk, 2013

Jane and Ian McClintock’s family have farmed the fields around the site of this contemporary farmhouse for generations. The new house is located close to the listed thatched farmhouse, where once the stackyard was built after harvest. Located on the edge of the village on a sloping site, the house is partly built into the hill. The living room is raised a half-level up, over the guest bedrooms, which allows a panoramic view over the fields whilst the kitchen stays at the level of the garden and opens out to a terrace and lawn. An upper level master bedroom perches like a bird-hide, with built-in swift boxes and a sedum roof encouraging rooftop wildlife.  The house is designed using Passivhaus software and uses very little energy; solar panels, PV cells, high levels of insulation and carefully placed windows all contribute to its performance. Further buildings- a studio, woodshed and garage- add to the quality of the buildings being a collection of buildings that make up a farmyard.

 

photography: David Butler

Stackyardext2

“The daylight levels throughout the building are perhaps its most obvious and appealing attraction, lifting it way above anything else we have experienced. Fantastic.” – Ian McClintock

Stackyard fireplace
Stackyard int1
Stackyard int2

“We are delighted with our wonderful house and cannot thank you enough for all your advice, steering and hand-holding.”

Stackyard studio

More Images

Stackyard more images 1
Stackyard more images 2
Stackyard more images 6
Stackyard more images 3
Stackyard more images 4
Stackyard more images 5