Menu

“All Mole’s staff provided us with enthusiastic and thorough responses to all our many enquiries. As always the design solutions are inspiring.”

ps1
ps2

Pinstripe, Arsenal, LONDON, 2006

A very small house on a very tight site, measuring 4.4 x 8 metres, which was previously occupied by a row of three garages. A clever design that uses a split level section and a half-basement allows the top floor to be less than 4.5m above the ground, permitting a plan without a fully enclosed stair. This, together with a central light well, feels spacious, light, and far bigger than the actual 75sqm floor area would suggest. Construction is simple and inexpensive; reinforced block basement walls, concrete block walls and joisted floors and roof. Insulation is external behind a rainscreen of cement fibre panels in red and white- the Arsenal colours.

 

photography: David Butler

ps3
ps4
ps5
ps6