Marsh Hill

 

MARSH HILL, SUFFOLK, 2016

Our clients Ben and Richard (and dog Henry) purchased the site in Aldeburgh in 2012, having spent many a holiday in the area. The site, within an Area of Outstanding Natural Beauty and partially within a Site of Special Scientific Interest was occupied at the time by a dilapidated, rambling house which had a poor connection to the site and wider landscape. In 2013 the breach of the local flood defences caused by exceptionally high tides flooded the site, enhancing the existing need for the new house to be protected against future flooding. The site slopes upwards from east to west, rising around two meters to the west. Taking advantage of this change in section, the new house is set higher and predominantly single storey, with a split level ground floor living space with panoramic view across the landscape. The soft grey weathered zinc roof twists as it rises upwards from west to east, creating a dramatic double height living space and master bedroom suite in the highest section of the roof, while the guest rooms, studio and storage areas nestle within the lower end. The white painted brick and zinc presents a limited and subtle pallet, a reflection of the silver water beyond.

 

Photography by David Butler

Marsh Hill img 2

Marsh Hillimg3

Marsh hill img 4

Marsh Hill has met all aspects of our initial brief and we’re delighted with the end result. We love being in the house, and are extremely pleased with its elegant, innovative design, and how well it sits in the landscape”-Ben Baglio & Richard Wilson

Marshill4

Marshill5

Marsh img5

More images

Marshhill 6

Marshhill 7

Marsh8

Marsh9

Marsh10

Marsh12

Marsh11