hedgehouse1

Hedge House, Cambridge, 2008

This single storey dwelling is designed around existing protected trees, and within a Conservation Area. Internal brick bathrooms have rooflights open to the sky; the brickwork provides thermal mass and structural stability. Externally the house is clad in a mixture of timber and 'green walls', with hidden courtyards and unexpected views.

 

photography: David Butler, Siobhan Doran

Awards

  • Winner RIBA Spirit of Ingenuity 2012
  • Winner RIBA East Sustainability 2012
hedgehouse2
hedgehouse3

“The connection with the gardens is great; the natural light is uplifting and the organization of the different areas works really well. Thank you so much for all your creativity, hard work, tenacity and patience. The result is brilliant. I still feel a "wow" when I come home!”

hedgehouse6
hedgehouse7

“Mole were a delight to work with. Professional, thoughtful approach that

has translated our brief and ideas into

a wonderful house.”

hedgehouse19
hedgehouse10

More images

hedgehouse4
hedgehouse5
hedgehouse8