CAMBRIDGE ICE RINK img1

CAMBRIDGE ICE RINK

Mole Architects worked with Cambridge Leisure and Ice Centre (CLIC) to design an ice rink for an identified site adjacent to The University of Cambridge Sports Centre in West Cambridge.  The proposal was for a full size ice rink for competitive sport, together with associated changing facilities.  As the potential site was available for a short lease only the building was developed to be demountable and re-usable.  Developed from a concept with Smith & Wallwork Engineers, the proposed building adopts a vertical glulam frame supporting a series of cross laminated timber trusses with steel tension bracing, to provide an efficient, low cost lightweight insulated shell.

Cambridge Leisure and Ice Centre (CLIC) is an independent organisation, whose trustees come from local communities and businesses as well as academic circles. Following a £1million private donation in the 1990’s, CLIC has been seeking a suitable site within Cambridge.  Subsequent to Mole’s involvement, CLIC has appointed a commercial operator (Cool Venues) to design, build, and operate the building, and a permanent site secured on the Marshall’s Wing development.

CAMBRIDGE ICE RINK img4
CAMBRIDGE ICE RINK img2
CAMBRIDGE ICE RINK img3
CAMBRIDGE ICE RINK img5
CAMBRIDGE ICE RINK img6
CAMBRIDGE ICE RINK img7