Menu
Asext1

Arevalo Studio, Cambridge, 2008

Elena challenged us to design a new studio for the same price as an 'off the peg' garden building, but one that had ‘soul’. Designed to capture light and views of the old orchard, the building is a model of restraint and invention, and a beautiful place to work.
We are often asked to design a building for the same price as an ‘ordinary’ building, but  ‘better’.  This is a real challenge; as so many of the things that people love to include cost more- expansive windows, large spaces, rooflights, or ‘green’ materials and low energy construction. Sometimes our inventiveness pays off, and this project proves we can be cost-effective. A simple construction eliminated the need for foundations, and corrugated cladding reduced the build cost.  Saving money on these items allowed us to include a generous window looking out to the tree, creating a light-filled space that makes this such a pleasant place to work.

 

photography: David Butler

Arsmain
Asint1
Asint2